“Halvveis” Ny CD nominert til Edvard-prisen.

Lyrisk musikkdrama over tekster av Rolf Jacobsen. Med bl.a. Per Vollestad, Odd Børretzen, Terje Tønnesen, Bendik Hofseth, Øystein Birkeland.

Dag og Tid: Eit meisterverk i ord og tonar! 

Aftenposten: Rå, øm, kontant og poetisk! Intrikat og tilgjengelig. Iberg skaper en dramaturgi som nærmest roper på scenisk fremstilling.

VG: Poetiske lykketreff oppstår når Rolf Jacobsens lyrikk møter Helge Ibergs komposisjoner. Lytt!

Øvre Smaalenene: Dette opuset må oppleves – det er sterkt, krasst, vevert, melankolsk, men fremfor alt, drivende godt! (6)

Sarpsborg Arbeiderblad: En helstøpt plate så godt som uten dødpunkter. Vil trolig finnes bl. neste års spellemannsnominasjoner. Og det må bli åpen klasse, for aldri har vi hørt et så båsfritt lydprodukt.

Morgenbladet: Som komponist er Iberg opptatt av å utnytte en rytmisk bevissthet sammen med troen på tankenes og ideenes plass i musikken. Han utnytter CD-mediet på en måte som vi sjelden ser.

Puls: Helge Iberg har tatt et nytt steg inn i sitt særegne musikalske rike. Du verden så flott at det fantes og finnes slike sjeldne planter som Jacobsen og Iberg.

Dagbladet: Vi vil ikke skrive om et prosjekt som er så eksplisitt i sin kritikk av vår avis!

Arild Andersen, musiker: – Alt jeg har hørt av Helge Iberg har overrasket meg. Han har en spesiell evne til å finne musikalske vinklinger som er nye og utfordrende. En så slitt klisjé som musikk og lyrikk greier Iberg å gjøre totalt på en egen måte. Det musikalske utrykket her er i seg selv en nyforming av skrevet og improvisert lyd som imponerer sterkt i tillegg til den organiske sammenhengen med teksten, og ikke minst hvordan teksten er plassert fraseringsmessig inne i musikken.

Olav Anton Thommesen, komponist: – Helge Iberg har med dette verket oppdatert romansetradisjonen! – og tilpasset den ”hjemmelyttingen” ved å ta i bruk nyvinningene innen studioteknologien. Romansen har fått en ny form som innbefatter tekstlesning, sang, kammermusikk og teknologisk bearbeidelse, hvis overordnede mål er en annen måte å sammenstille tekst og musikk. En ny lytteopplevelse. Romansen av i dag?

Ove Røsbak, lyriker og Jacobsen-biograf: – Rolf Jacobsen var et beskjedent menneske. Han lot seg gjerne hylle, men snudde seg halvveis bort under hyllesten. Når Rolf Jacobsens verk hylles, innhylles det. Derfor trenger vi dem som tar diktene hans i bruk – så vi igjen og igjen kan oppdage knivodden, ømheten, den hvite flammen i dem. Helge Iberg har gjennom sin musikk vist meg en ny måte å se det gule øyet og fuglen innestengt i brystet, som RJ dikter om. Hans kommentarer i cd-heftet er kloke og skarpe. Jeg takker. –”