Ny korttekstbok

Når tiden er inne, er det alltid for seint er en samling gjennomreflekterte korttekster og aforismer. Boken bugner av kvasse provokasjoner og frydefulle tankevekkere.

Dette er Helge Ibergs personlige vitnesbyrd om en kultur i forandring. Men først og fremst er tekstene preget av forfatterens ubehag ved samtiden.

Samtid er i dag nærmest en moralsk størrelse og et språklig mantra som gir kulturkroner når prosjekter skal evalueres. Å være aktuell er blitt viktigere enn talent og oppriktighet. Men vi bør gjøre motstand mot samtidsfromheten – den nye fundamentalismen som gjør seg lekker ved å speile tiden; det vil si å mangfoldiggjøre dens feiltrinn eller å forlyste oss med dens vulgariteter.

Iberg briljerer som nådeløs og ironisk ordkunstner, men han avslører også en personlig ydmykhet i noen av tekstene som kretser om våre dypeste eksistensielle utfordringer og livets melankoli.

«Helge Iberg har en velsignet giftig penn og et herlig skråblikk på verden. Rent ut sagt: Dette er en sjelden bok.» Tor Åge Bringsværd

Helge Iberg (f. 1954) er en norsk musiker og komponist, kjent for sine verk innen jazz og samtidsmusikk. [-UT-] Han skriver for tiden en ny pianokonsert for Christian Ihle Hadland og TSO. Iberg har tidligere utgitt boken Smaken av mørnet tid – tekster om tidsånd og dannelse (2008).

Bokdata:
Når tiden er inne, er det alltid for seint, ISBN 978-82-516-5781-5, ib., 220 s., kr 199,-, i salg 14. august.

Kontaktinformasjon:
Ønsker du anmeldereksemplar av denne boken og/eller vil intervjue forfatteren, ta kontakt med: anne.iversen@schibstedforlag.no, mobil 41 51 62 52.

I iveren etter å knuse alle tidløse normer, er vi blitt besatt av øyeblikket og samtidigheten.